KWAB New Discoveries symposium

KWAB New Discoveries symposium

vrijdag 4 mei 2018

Op 13 en 14 september 2018 organiseert het Rijksmuseum een internationaal, tweedaags symposium ter gelegenheid van de tentoonstelling KWAB: Dutch Design in de Eeuw van Rembrandt, die deze zomer in het museum te zien zal zijn. Getoond worden de mooiste voorbeelden van objecten in de wonderbaarlijke kwabstijl, een belangrijk – maar grotendeels genegeerd – fenomeen in de Nederlandse en Europese toegepaste kunsten gedurende de zeventiende eeuw.

Het symposium brengt belangrijke specialisten samen, waaronder Johan ter Molen, Tessa Murdoch (Victoria and Albert Museum), Matthew Winterbottom (Ashmolean Museum, Oxford) en Jet Pijzel-Dommisse (Gemeente­museum Den Haag). Zij presenteren nieuwe inzichten en technische en kunsthistorische ontdekkingen aangaande objecten te zien in of gerelateerd aan de tentoonstelling. Deelnemers aan het symposium zullen op vrijdagavond 14 september in staat zijn de tentoonstelling KWAB na sluitingstijd te bezoeken.
Het Rijksmuseum hoopt dat u deel zult uitmaken van dit evenement, waarbij zij die zich bezig houden met toegepaste kunst, zeventiende-eeuwse kunst, de geschiedenis van de Gouden Eeuw, en de geschiedenis van het ontwerp samen zullen komen.

Registratie voor het symposium via de website van het Rijksmuseum is mogelijk vanaf april.

Zie https://www.rijksmuseum.nl/en/whats-on/symposiums/symposium-kwab-new-discoveries voor meer informatie en een voorlopig programma, of contacteer ons via kwabsymposium@rijksmuseum.nl.