Collecting Asian Art in the Western World

Collecting Asian Art in the Western World

maandag 4 juni 2018

De VVAK (Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst) is in juni 1918 opgericht door een groep liefhebbers, waaronder Nanne Ottema. Deze kenners van Aziatische kunst hadden de intentie om de interesse in kunst uit Azië te stimuleren en kunstliefhebbers bijeen te brengen. Tien jaar later besloot het toenmalige bestuur een eigen museum op te richten, dat in 1932 haar deuren opende. Nu – 100 jaar na de oprichting – vormt de VVAK-collectie een substantieel deel van de Aziatische kunstcollectie in het Rijksmuseum en bestaat de Vereniging uit een grote groep betrokken en actieve leden.

Shiva Nataranja, anoniem
ca. 1100 - ca. 1200
AK-MAK-187

Om de mijlpaal te vieren organiseert de VVAK het jubileumsymposium Collecting Asian Art in the Western World: Past, Present & Future op 23 juni a.s. in het Rijksmuseum. Dit symposium is internationaal van opzet met sprekers uit Nederland, Europa en de Verenigde Staten. Het programma en het symposium zijn om die reden in het Engels.

De symposiumdag wordt afgesloten met een feestelijke jubileumreceptie in het Atrium van het Rijksmuseum.

Datum: Zaterdag 23 juni 2018 van 9:30-19:30

Locatie: Auditorium Rijksmuseum Amsterdam

Registreren: Leden € 35, niet-leden € 80, studenten € 35, inclusief koffie/ thee, lunch en receptie. Betaling en registratie gaat via de webshop op de VVAK-site (www.vvak.nl)

Tickets symposium