Collectie ornamentprenten van Nanne Ottema ontsloten

zaterdag 14 november 2009

Vanaf heden is de gehele verzameling ornamentprenten van de Ottema-Kingma Stichting toegankelijk via de OKS-website. De prenten zijn voorzien van uitvoerige beschrijvingen en goede afbeeldingen.

Lees verder >

Dr. Johan ter Molen benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen

donderdag 20 augustus 2009

Dr. J.R. ter Molen (Zwolle, 1947) is per 1 september 2009 benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Toegepaste Kunsten en Kunstnijverheid' aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit Nijmegen. De bijzondere leerstoel wordt gefinancierd door de Ottema-Kingma Stichting.

Lees verder >

OKS verwerft zeldzaam stuk Weesper porselein

dinsdag 30 juni 2009

Recentelijk heeft de Ottema-Kingma Stichting een bijzonder stuk Nederlands porselein weten te verwerven: Een presenteerschaal die rond 1760 werd vervaardigd in Weesp. De schaal is ovaal van vorm en meet bijna 40 cm in de lengte.

Lees verder >

Museum It Kokelhûs verzelfstandigd

dinsdag 26 mei 2009

Met de feestelijke ondertekening van de overdrachtspapieren is op dinsdag 26 mei het Museum It Kokelhûs fan Jan en Sjut in Earnewâld verzelfstandigd. Het museum bestaat uit de achttiende-eeuwse woning van een toenmalige veenbaas, inclusief de inboedel van de laatste bewoners.

Lees verder >

Nieuwe aanwinst: Japanse Swatowschotel

dinsdag 17 maart 2009

De Ottema-Kingma Stichting heeft recent een bijzondere Japanse Swatow schotel aangekocht om aan het Princessehof in bruikleen te geven. Deze schotel is een van de zeldzame voorbeelden van een Japanse schotel beïnvloed door de Chinese Zhangzhou (Swatow) schotels.

Lees verder >

OKS ontvangt schenking Chinees porseleinen voorwerpen

zaterdag 6 december 2008

In december 2008 heeft het echtpaar Beekhuis-Van der Graaf een vijftal Chinees porseleinen voorwerpen aan de OKS geschonken.

Lees verder >

Collectie Fryslân uitgebreid met heel diverse objecten

dinsdag 25 november 2008

Nieuwe aanwinsten. Aangekocht zijn: een paar 18de-eeuwse kandelaren uit Leeuwarden, een 16de-eeuwse drinkhoorn, een midden 15de-eeuws verlucht handschrift en een heel zeldzame tegel.

Lees verder >

Van ornament naar object

dinsdag 25 november 2008

Nanne Ottema lezing 2008: Europese ornamentprenten en decoratie in Friesland 1600–1800

Lees verder >

Gehele bibliografie van Nanne Ottema digitaal ontsloten en beschikbaar

maandag 18 augustus 2008

De OKS heeft de gehele bibliografie van Nanne Ottema, 136 titels, ontsloten en laten digitaliseren en via deze website beschikbaar gesteld.

Lees verder >

Bedrijfscollectie keramiekfabriek Koninklijke Tichelaar ontsloten

vrijdag 6 juni 2008

Recentelijk is de digitale ontsluiting van de Bedrijfscollectie van de Keramiekfabriek Koninklijke Tichelaar (BCT) te Makkum afgerond.

Lees verder >